Hämta läkarintyg online

Här nedan listar vi aktörer där du kan hämta och få ett läkarintyg online. Observera att du dock först behöver ta reda på vilken och vilken typ av läkarintyg som är giltigt för din reseförsäkring. Att hämta läkarintyget online kan dock vara bra om det är en resa du inte kan åka på grund av tex. sjukdom, och behöver ett intyg med kort varsel för att skicka till utfärdaren av försäkringen.

(*) Kostnaden varierar på ålder, samt var man är folkbokförd. Med kostnaden avser besöket. För intyg kan kostnader tillkomma. Vi reserverar oss för felaktigheter.

Logga in med mobilt-bank ID samt ladda ner app

För att kunna genomföra ett vårdbesök hos ovanstående aktörer måste du ha ett bank-ID för att kunna legitimera dig. Det kan vara att du måste ha ett mobilt bank-ID eller så räcker det med ett på datorn.

För att sedan kunna genomföra besöket, behöver du ofta ladda ner vårdgivarens app (det kan dock även gå att boka tid och genomföra besöket direkt via datorn). Via appen kan du boka tid, och ofta finns det tider inom relativt kort då flera vårdgivare online har öppet dygnet runt. Observera dock att ibland behöver det göras fysiska undersökningar för att läkarintyg ska kunna utfärdas.